--

Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω αυτό που έζησα.

Δεν είμαι πολύ καλός στα λόγια (θα το αλλάξουμε κι αυτό).

Μετά την γνωριμία μου με την Έλενα και τον Michel κέρδισα τη ζωή μου ξανά – Και τώρα έχω μια φυσιολογική ζωή θα έλεγε κανείς αλλά μάλλον ούτε αυτό δεν είναι αλήθεια, νομίζω πιο σωστό είναι να πω ότι έχω μια πολύ ποιοτική και εξελίξιμη ζωή – πόσοι το έχουν πετύχει αυτό στα 20 τους?!?!?!

Μετά τις συνεδρίες μου μαζί τους σίγουρα έγινα καλύτερος άνθρωπος και πολύ πιο ήρεμος! Μπορώ να δω το όποιο πρόβλημα σαν τρίτος (απ’ έξω) και να συμπεριφερθώ με ωριμότητα. 

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Οι πρώτοι «ειδικοί» που είχαμε επισκεφθεί με τους δικούς μου μετά από από μια φάση μεγάλης έντασης και θλίψης που πέρναγα, είχανε προδιαγράψει μια θλιβερή εικόνα στην οποία θα έμενα πάντα με κάποιον να με ταΐζει και να με φροντίζει. Είχα καταρρεύσει. Φαρμακευτική αγωγή και καταστολή ήταν η λύση τους….μαζί με κάποιες συνεδρίες.  Mέσα σε όλη την δύσκολη κατάσταση που βίωνα, σε όλη την ταραχή και την μελαγχολία και όλα τα σκοτάδια μου, κάτι δεν μου κόλλαγε κι ευτυχώς οι γονείς μου με άκουσαν κι ευτυχώς ο πατέρας μου όταν η προηγούμενη ειδικός έφτασε να προτείνει να σταματήσω ακόμα και το σχολείο (μόλις είχα ξεκινήσει την Γ Λυκείου)  και να μην προχωρήσω σε εξετάσεις κλπ σκέφτηκε να μιλήσει με μια παλιά του γνωστή (και σώθηκα) – την Έλενα. 

Όταν γνώρισα την Έλενα, στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ, είχα να προσαρμοστώ από τη μία νοοτροπία στην άλλη, με ζόρισε, μου τα άλλαξε όλα - αλλά άξιζε!!!! 

Από την προοπτική μιας μόνιμης ….αναπηρίας έβλεπα μπροστά μου ένα χαμόγελο και μια τόσο αισιόδοξη διάθεση και δεν φαινόταν να με κοροϊδεύει – ότι έλεγε και από χρόνους και από αποτελέσματα το πετυχαίναμε. 

Από το να σταματήσω το σχολείο αρχίσαμε να σχεδιάζουμε πως θα πετύχω στις πανελλήνιες – και τα καταφέραμε!!!!!!  [Σε 14 δίωρες συνεδρίες όπως μου το είχε πει εξ αρχής]

Από εκεί που δεν υπήρχε ίχνος ελπίδας για ένα «φυσιολογικό» μέλλον, όχι μόνο ξαναβρήκα την ελπίδα αλλά διέψευσα όλους όσους προέβλεπαν ένα δυσοίωνο μέλλον (για μένα).  

Πριν συναντήσω την Έλενα υπήρχε αδιέξοδο γκρεμός, τώρα υπάρχει φως , τα μάτια μου είναι ζωντανά κι έχουν ξαναβρεί την λάμψη τους που την είχαν χάσει  - έτσι μου λένε όσοι με γνωρίζουν κι ας μην ξέρουν τι πέρασα……. 

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ΜΑΖΙ και σιγά σιγά έφτασα να αποδεχτώ ακριβώς τι συνέβαινε και να το αντιμετωπίσω πραγματικά.

  

Η Έλενα είχε για τα πάντα μία απάντηση και μία λύση. Ήταν πάντα πρόσχαρη κι ένιωσα αμέσως πολύ οικεία (όπως καταλαβαίνετε την στιγμή που την γνώρισα δεν εμπιστευόμουν ούτε τους φίλους μου).

Έχει ένα μαγικό τρόπο να σε κάνει να νιώθεις πολύ οικεία ΑΜΕΣΩΣ και εμπνέει μια τεράστια εμπιστοσύνη να της μιλήσει κανείς για το πρόβλημα που τον απασχολεί ανοιχτά και ξεκάθαρα  (το έβγαλε αυτό και σε εμένα).

Βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα. Βρίσκει θετικό σε κάθε τι. 

Ήτανε πάντα διαθέσιμη (εντός του 24ώρου θα της μιλούσα σίγουρα εάν χρειαζόταν, πέραν των προγραμματισμένων συνεδριών μας)

Είχε εξαιρετική συνεργασία με άλλους (με καθηγητές μου, γονείς, γιατρό κλπ που δεν ήταν αναγκασμένη αλλά που βοήθησε ασύλληπτα στην πρόοδό μου – αντιμετώπισε ανθρώπινα και συνολικά την κατάσταση και όχι «εγώ θα κάνω την δουλειά μου και οι άλλοι την δική τους» τύπου που έβλεπα αλλού. Μίλησε με όλους. Αυτό το εκτίμησα και το εκτιμώ όσο δεν περιγράφεται.)

Ήταν πολύ υποστηρικτική ΑΛΗΘΙΝΑ

Και μίλαγε με δεδομένα. Μπορούσε ότι έλεγε να το εξηγήσει με όλη την θεωρία και είχε βάσεις και γνώση.  


Μόλις ολοκληρώσαμε τις συνεδρίες με την Έλενα (κι ενώ είχαν ήδη βγει τα αποτελέσματα και ξέραμε ότι έχω αριστεύσει και περνάω όπου θέλω) νόμιζα ότι είχαμε τελειώσει, παρόλο που μ είχε εξηγήσει από την αρχή ότι πρέπει να σταθεροποιήσουμε όλα όσα έχουμε κερδίσει, δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθήσει. 

Αλλά μετά είδα μια ολοκαίνουργια κατάσταση, νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν και άλλα συναισθήματα. Ξεκίνησα τις συνεδρίες με τον Michel. 

Εάν μιλήσουμε με νούμερα, εγώ ήμουν στο -10 στην πρώτη συνεδρία με την Έλενα. Μαζί της έφτασα στο 0 και μετά ακολούθησε ο κύκλος με τον Michel ο οποίος με πήγε πολύ παραπάνω. Πολύ πολύ παραπάνω και πολύ καλύτερα απ΄ότι πριν ξεκινήσει όλο το πρόβλημα.

Τώρα, 2 χρόνια μετά από την 1η μας συνάντηση, θα πω ότι απέκτησα αυτοπεποίθηση για εμένα και τα όνειρά μου. Αυξήθηκε ο αυτοσεβασμός μου!  Απέκτησα δεξιότητες επικοινωνιακές, κοινωνικότητας. Μπορώ να ζητάω αυτό που θέλω και να διεκδικώ όμορφα ότι ΑΞΙΖΩ! Αντιμετωπίζω ώριμα αλλά και με πολύ δυναμισμό τη ζωή. Νιώθω πως υπάρχει μια ασπίδα προστασίας και δε δέχομαι πλέον τοξικές καταστάσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να γίνει κάτι και να χαλαστώ απλά επανέρχομαι πολύ γρήγορα. Κι έχω επίσης πολλά εργαλεία που με βοηθάνε όπου κι αν χρειαστεί στην καθημερινότητα μου. Τι  άλλο να θέλω?  

Θέλω να σας ευχαριστήσω και τους 2 για την άπειρη υπομονή σας! Δεν με διακόψατε ποτέ σε ότι έλεγα ή εξηγούσα, αντιμετωπίζατε με σοβαρότητα κάθε τι, σαν σημαντικό, ακόμα κι αν δεν ήταν όπως συνειδητοποίησα αργότερα, και ένιωθα απόλυτη κατανόηση και ασφάλεια εξ αρχής!!!

Η ΈΛΕΝΑ πάντα 

δοτική και πρόσχαρη. Δίνει πάντα λύσεις κι έχει κάτι θετικό να βρει στα πάντα και με ουσία όχι γενικότητες κι αερολογίες.

Με κέρδισε το πόσο όμορφα διαχειρίζεται τη γλώσσα και τον λόγο. Δεν κουράζει. Είναι πάντα to the point  (καμία υπερβολή). Δεν μου ανέθεσε ποτέ να κάνω κάτι που δεν με εξέφραζε και δεν συμφωνούσα. 

Για τον MICHEL τι να πω? 

Είναι σοφός πραγματικά! Είναι ζεν, δάσκαλος! Είναι γαλήνιος κι έχει απέραντο εύρος γνώσεων. 

Κερδίζει αμέσως τον σεβασμό, έχει κύρος.

Βρίσκει επίσης πάντα λύσεις (έχει έναν διαφορετικό τρόπο να τα εξηγεί και μεταδίδει)

Η Έλενα και ο Michel αλληλοσυμπληρώνονται απολύτως – είναι σαν 2 κομμάτια από το ίδιο παζλ. 

 Έχω κερδίσει δύο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου …μαζί με την ζωή μου!!!!

ΒΑΘΕΙΑ ΕΥΓΝΩΜΩΝ 

ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑΣχετιζόμενα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Επικοινωνίας


Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας!