\

''Ένα λεπτό σχοινάκι...''

image


Κάποτε, ένας πατέρας με τον γιο του πηγαίνουν στο τσίρκο. Εκεί σε μια γωνία υπάρχει ένας ελέφαντας, ένας τεράστιος ελέφαντας, δεμένος από το πόδι του με ένα μικρό σχοινάκι.

Ο μικρός εντυπωσιάζεται στην θέα αυτού του διαφορετικού ζωντανού που αντικρίζει για πρώτη φορά και ζητάει από τον πατέρα του να πάει κοντά να το χαϊδέψει, θέλει οπωσδήποτε να το αγγίξει. Ο πατέρας του, δείχνοντάς του το λεπτό σχοινάκι, που δεν πιστεύει φυσικά πως είναι ικανό να τον κρατήσει, του λέει πως ο ελέφαντας είναι σχεδόν ελεύθερος και ίσως θα ήταν επικίνδυνο να τον πλησιάσουν τόσο.

Ο μικρός, όμως, επέμεινε, τότε ο πατέρας του για να τον πείσει για την πιθανή επικινδυνότητα της προσέγγισης, ρωτάει τον υπεύθυνο που ήταν εκεί αν πράγματι μπορούν να πλησιάσουν τον ελέφαντα, περιμένοντας να πάρει αρνητική απάντηση.

Και τότε η απάντηση που παίρνει τον αφήνει με το στόμα ανοιχτό, αφού ο υπεύθυνος του απαντάει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πλησιάσουν τον ελέφαντα, αφού είναι δεμένος...

«Μάλλον με δουλεύετε», του απαντάει ο πατέρας του μικρού αγοριού.

«Είναι ποτέ δυνατόν αυτό το μικρό, αδύνατο σχοινάκι να περιορίσει αυτό το τέρας;».


«Ξέρετε», του λέει ο υπεύθυνος του τσίρκου, «από την ημέρα που γεννήθηκε αυτό το ελεφαντάκι, το δέναμε από το πόδι του με αυτό το ίδιο σχοινάκι. Προσπάθησε πολλές φορές να το σπάσει για να ελευθερωθεί, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, όσο ήταν ακόμα μικρό. Κάποια στιγμή το πήρε απόφαση, πως αυτό το σχοινί θα το κρατάει για πάντα δεμένο στη θέση του και τώρα που μεγάλωσε και η δύναμή του στην πραγματικότητα είναι τεράστια, ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται κι έτσι μένει αιχμάλωτος αυτού του μικρού σχοινιού,
που θα είναι για πάντα η φυλακή του».

 

Jorge Bucay

Πηγή: το βιβλίο "ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ" του Νίκου Μιχαλόπουλου 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Επικοινωνίας


Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας!