\

Ποιο είναι πραγματικά το σημαντικό?...στη ζωή μας...

image

ΚΑΠΟΤΕ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΙΛΟΙ και συμμαθητές από τα παλιά, ξεκίνησαν να πάνε να συναντήσουν τον παλιό τους αγαπημένο καθηγητή, που είχαν να τον δούνε πολλά χρόνια.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του καθηγητή τους κι εκείνος, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την τιμή που του έκαναν, τους πρόσφερε ζεστή, υπέροχη σοκολάτα.

Έφερε, λοιπόν, μπροστά τους μια κανάτα γεμάτη αυτή την ωραία ζεστή σοκολάτα και τέσσερις κούπες για να μπορέσουν να σερβιριστούν.

Ένας από τους τέσσερις φίλους, όμως έδειχνε να δυσκολεύεται στην επιλογή της κούπας. Σήκωνε τη μία, εξέταζε την άλλη, απέρριπτε την τρίτη. Οι φίλοι του σχετικά γρήγορα διάλεξαν από μία κούπα ο καθένας και άρχισαν ν' απολαμβάνουν τη σοκολάτα τους, ανταλλάσσοντας με τον καθηγητή τα νέα τους.

Όταν ο ...δύσκολος της παρέας πλέον αναγκαστικά περιορίστηκε στην κούπα που είχε μείνει ελεύθερη, συνειδητοποίησε πως δεν είχε μείνει παρά ελάχιστη σοκολάτα στην κανάτα.

Κοίταξε τον καθηγητή του στα μάτια, αλλά εκείνος, αν και είχε δει το θεματάκι, δεν έκανε καμιά κίνηση να πάει να ανανεώσει τη ζεστή σοκολάτα.

Όταν έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού, ο παραπονεμένος πλέον πρώην μαθητής του, είπε σιγανά στον καθηγητή : «Καθηγητά, να σας πω την αλήθεια, με στενοχωρήσατε λίγο με τη στάση σας. Ενώ προσέξατε πως δεν είχε μείνει σοκολάτα για μένα, δεν κάνατε καμιά προσπάθεια να μου φέρετε λίγη».

Και ο καθηγητής του απάντησε: «Καλό μου παιδί, πιστεύεις ειλικρινά πως φταίω εγώ, που ασχολήθηκες με το επουσιώδες, ομολογουμένως, θέμα της επιλογής της κούπας, αγνοώντας την ουσία του κεράσματος, που ήταν η ζεστή σοκολάτα σερβιρισμένη μοσχοβολιστή μπροστά σου, καυτή και διαθέσιμη, όπως και για όλους τους άλλους, που απλά άπλωσαν το χέρι τους και τελικά την απόλαυσαν; Ξανασκέψου το!».....


Λαϊκή ιστορία

Πηγή: το βιβλίο "ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ" του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Επικοινωνίας


Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας!