\

Σχέσεις που διαρκούν και εξελίσσονται θετικά στον χρόνο!

image

Οι σχέσεις είναι ένα πολύπλοκο θέμα, κυρίως γιατί κουβαλάμε ο καθένας τα δικά του θέματα, τις δικές του απόψεις και προσδοκίες και κυρίως γιατί εμείς δημιουργούμε στον άλλον αλλά κι έχουμε για τον άλλον την εικόνα που θέλουμε και μας εξυπηρετεί… 

Συχνά με ρωτούν να πω αν υπήρχε ένα μόνο συστατικό που θα μπορούσε να κάνει μία σχέση να πάει καλά, ποιο θα ήταν.  Δεν υπάρχει νομίζω πραγματικά απάντηση σε αυτό – προφανώς η αγάπη είναι το μυστικό.  

Η πραγματική, αληθινή κι ανιδιοτελής αγάπη!  

Πώς όμως την έχουμε? Πώς την βρίσκουμε? Πώς την διατηρούμε?  

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις θέλουν χτίσιμο, θέλουν φροντίδα και συνεχής δημιουργία.  

Υπάρχουν μερικά συστατικά που είναι απαραίτητα και αλληλένδετα μεταξύ τους στην ύπαρξη μίας σχέσης όμορφης που όχι μόνο αντέχει στον χρόνο αλλά που η αγάπη μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο περνάει ο χρόνος – και τολμώ να πω ότι μιλάω από προσωπική εμπειρία!!! 

Θα ξεκινήσω από την επικοινωνία, όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει – είναι το οξυγόνο σε μία σχέση και παρ όλα αυτά απουσιάζει συχνά από τις σχέσεις ή σβήνει συν τω χρόνω κι έτσι έχουμε τα ναυάγια των γάμων. 

Επίσης θα έλεγα ότι ένα πολύ υποτιμημένο θέμα αλλά από τους θεμέλιους λίθους για έναν επιτυχημένο γάμο είναι η ύπαρξη ή η καλλιέργεια ενός κοινού σκοπού. Είναι πολύ σημαντικό να στοχεύουν και οι 2 πλευρές στην ίδια κατεύθυνση να έχουν τον ίδιο σκοπό (μαζί με κοινές αξίες)! Σε διαφορετική περίπτωση εκ των πραγμάτων όση αγάπη κι αν υπάρχει οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. 

Και βεβαίως - ίσως το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι η αυτοεκτίμηση κι ο αυτοσεβασμός που έχει ο κάθε ένας εκ των συντρόφων, η αγάπη και η αποδοχή για τον εαυτό του.  

Αξίζει πραγματικά κανείς να δουλέψει με τον εαυτό του και να τον αγαπήσει γιατί έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει αρμονικά και μέσα στην σχέση.  

Αν δεν αλλάξουμε εμείς – ο κάθε ένας από την μεριά του δεν μπορεί να αλλάξει η σχέση. Είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσει κανείς να αγαπήσει τον άλλον ειλικρινά και βαθιά αν πρώτα δεν τα έχει βρει για τα καλά και δεν έχει αγαπήσει πραγματικά και αποδεχτεί τον εαυτό του!!! 

Για αυτό το λόγο και είναι τόσο δημοφιλές το relationship coaching τον τελευταίο καιρό. Γιατί ξεκινάει με την βελτίωση της πιο σημαντικής αλλά και ταυτόχρονα της πιο παραμελημένης σχέσης – ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.   

Φτιάχνοντας την σχέση με τον εαυτό μας αλλάζει όλη η οπτική μας για πολλά πράγματα και ανοίγονται απίστευτοι ορίζοντες. Είναι το αποτέλεσμα στην ουσία της ειλικρινούς αυτοβελτίωσης. 

Όταν καταλάβουμε τι είδους σχέσεις μας αξίζουν, τότε και μόνο τότε μπορούμε να τις δημιουργήσουμε  και να ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι! 


Έλενα ΑλεβιζοπούλουΣχετιζόμενα

Life Synergy 360ο - Group Coaching Journey

Συνάντηση. Σύνδεση. Ανακάλυψη. Μεταμόρφωση.
Τελευταία Συνάντηση:
Κυριακή 9 Ιουνίου 2024
YOUnique Life Academy, Μετς

MASTERCOURSE για τις ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ

Ο μαγικός Κήπος - Κατέκτησε την Τέχνη των Πεποιθήσεων!
Κάθε Τετάρτη 20:00 - 22:00
21 Φεβρουαρίου 2024 με 5 Ιουνίου 2024
(15 συναντήσεις)
webinar

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Φόρμα Επικοινωνίας


Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας!